Η Ο.Μ Σαλαμίνας τάσσετε ενάντια στην πώληση των αρχαιολογικών μας χώρων και της Ιστορίας μας

Η Ο.Μ Σαλαμίνας συμμετέχει στον αποκλεισμό της συγκοινωνιακής γραμμής των Ferry Boat Σαλαμίνας και καλεί όλα τα μέλη, φίλους και δημότες ....να δείξουν μαζικά την αντίθεσή τους στην πώληση των αρχαιολογικών μας χώρων και της Ιστορίας μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση Δημοτικής αρχής και Διαπαραταξιακής Επιτροπής.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά την από 14 Οκτωβρίου 2015, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου με θέμα την επικείμενη παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου που συνδέεται με την Ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στα πλαίσια της πώλησης του Λιμένα Πειραιά-Ο.Λ.Π., σε ιδιώτες επενδυτές.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή συνήλθε εκτάκτως, σε πρώτη συνεδρίαση, σήμερα ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.00 μ.μ. για το παραπάνω θέμα και αφού έλαβε υπόψη της τους ψηφισθέντες επί σειρά ετών Νόμους (1964,1966,1982,2001), με τους οποίους χαρακτηρίσθηκε Αρχαιολογικός και Ιστορικός χώρος, ο Όρμος Αμπελακίων Σαλαμίνας και ολόκληρη η Χερσόνησος της Κυνoσούρας, αποφασίζει ομόφωνα και


Α Π Α Ι Τ Ε Ι 

Την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας, ώστε να παραμείνει ο χώρος Ιστορικός και Αρχαιολογικός όπως ρητά ορίζει ο Νόμος.

Την άρση της Υπουργικής Απόφασης που χαρακτηρίζει όλο το χώρο Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. 



ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον λαό της Σαλαμίνος, τα πολιτικά κόμματα και τους Βουλευτές της Β΄ Πειραιά σε αγωνιστική κινητοποίηση, με τον αποκλεισμό της συγκοινωνιακής γραμμής την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015,ώρα 11.00 π.μ. στο χώρο των Ferry Boat, στα Παλούκια Σαλαμίνας, για να αποτρέψουμε την πώληση των αρχαιολογικών μας χώρων και της Ιστορίας μας.


  Η Δήμαρχος Σαλαμίνας                              Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή